..::Time Will Never Back::..

Monday, September 14, 2009

Angsana Vs Sogo


Petang ahad seminggu nk raye agak terase nk jalan2 sebb tak tau nk wat ape... My mom nk masak agak malas sbb petang tu nk berbuke kt umah pakcik... Alang2 nk pergi umah beliau, keluar la awal skit... Dalam perancangan nk la pegi jalan2 kejap kt Plaza Angsana nk tgk mane la tau ade Sale-Sale skit... Kebetulan My Bos pulak nk carik songkok tapi bukn jenis tarbus la... dah macm pangkat Dato' la plak pakai camtuh. Bile sampai dah kt area Plaza tersebut, peh... Poning pale den bile tgk keadaan tersebut. Almaklum la nk raye katekn... Tempat parking yg dikategorikn macam belacan pun penuh ma'ai... Kalau kete je tuh leh trime lagi... Sampaikn bas Pelancong tah mane la datang nuh kt sini.. Parking pun leh katekn dah macm tin sardin tahap terburai... Ade la gak same'on parking kt tepi2 la sbb tak nk bayo... Tapi padahnyer kene saman la... Huhu... Kayo2 pak cik Polis... Leh katekn semua kt tepi jalan tu penuh kete letak dgn selambe.. Padan muke! Bayo je la singgit tu... Kene saman dah kene bayo RM30... Duit raye le tuh wei!

Dah dpt parking je kitorg meuju la ke plaza tersebut... Sesak tu tak leh nk sebut la... Musim raye nie tau2 je la org macm mane... Penuh gilak! Nk masok pintu plaza tu pon kene tunggu org2 kt dalam tuh keluar dulu baru la leh masok... Dalam jangan cite la... Sampai aircond pun dah tak rase... Kalau masok tu dah macm2 gelagat org beli barang2 nk raye nie... dulu zamanku mane la ade Plaza macm nie... Balik2 KL, Sogo... tapi la nie dah tak yah la bagiku... Plaza Angsana nie dah leh lawan Sogo kt KL dah... Cume peredaran zaman je lambat skit... Tapi respek la! Aku Bangga Aku Anak JOHOR!!!!



Lepas je pi berbuke sebelum nk balik tu kitorg pi Pasar Borong pi jalan2 nk beli belah katekan... nk tgk2 orang Johor nie berbelanje nk raye nie... Penuh sesak n dasyat gak nk parkingnyer penuh dah macm ape tah... Singapura punye rakyat pun dah melambak kt sini... Kt sane dah mahal sangat kot.. Tu yg ekonomi merosot kt saner.... Pasar Borong nie dah macam Chow Kit or Masjid India kt KL...





Dalam orang ramai tengah2 nak pilih baju kain tudung kasut.. ade plak satu kes terjadik... Kes nyer mak pi beli belah, tapi anak kecit tinggal kt dalam kete bersame2 kuncinyer... tapi mase maknyer balik nak naik kete tapi terkunci... pulak tu anak tido... Dikejut2kan! Tapi tak bangun2 (Dah pengsan la tu). Mak nyer panik! meraung2 anaknyer dah tak sedo akibat kekurangan udare yg menyebabkn budak2 tu tido tanpe sedar... tapi nasib baik la bro Baju Merah tu lekas kopak pintu tu... Kalau tak tinggal je lagi 5 min alamat arwah 2 budak2 tu... Cian dak beso skit tu kene lempang... Padahal tak tau ape pun dia... tak sedo mane la nk tau... Kak.. Syukur lah selamat Kak!....

video
..::Saat2 genting dan kecemasan::..


..::Kepenatan la::..

Wednesday, September 9, 2009

Tup tup Gelap...

Nasib baik la lepas berbuke baru la elektrik blackout secare mengejut... Kalau tak mase ngah makan berbuke tuh gulap gelita la jawabnyer... tu pun Kelam kabut pasal masing2 takde touch licht or handset kt tangan... nasib la trseluk saku beg tergantung ade lighter (Den tak hisap rokok ea...) Ade la cahaye skit.. Pasang la lilin sedua batang...



..::jangan main api ye....::..


Agak2 nk angin pi luar... Dalam umah bahang gak rasenyer kalau kipas tak bergerak... Kt luar tuh semue gelap yg teramat... yg nampak lampu yg tengah suluh2 mencarik sesuatu... tapi dalam gelap2 tu ade satu umah yg ade la cahaye gak walaupun blackout.. Pelita minyak la... pelita lektrik time nie la tak de... abis dah karen takde... Tgk pelita2 tu teringat lak kt kg tah sape la nk pasang tuh...

Kad Raya Buat Kawan Kawan!!!



..::Nie je la kad raye yg mampu bagi::..

p/s: tak sabaq2 nk balik kg nie... hehehe

Bersantai Berbuka Bersame...

Hari jadi Ayahnda ari nie berbuke kt tempat special skit... Rezeki Pak Yus pun ade gak brbuke samer2... Lokasi terpilih dkt restoran Indonesia.. tak jauh la dr umah... 15 mint je... Pelik2 skit la makan kt situ.. Menu yg berbeza... Yg best nasi Goreng Nenas... Tp service situ mmg best la... Huhu... Makan je pe yg patut... janji kenyang.. hehe...


Monday, September 7, 2009

Seharian di Bulan Ramadhan

JOm Main Pelita.. Heheh


..::Kegawatan memasang liplip Pelita::..
Pejam Celik puase macm kejap je... Tup tup nnti dah raye... hehe.. Tapi dalam bulan Ramadhan tahun nie kena lak bulan Ogos tahun Merdeka... Maka tak merdeka la masing2 kt luar tu... Kalau nk raye macam2 la buat, kekadang cat umah, wat kueh raye, jahit baju... tapi semua tak masok list dlm my Family... Nk mengecat umah masih lawo lagi... Baju raye pakai Tahun lepas punyer... Kueh raye pulak wat kueh Tunjuk je.. Huhu.. Yg berubah seri skit lampu liplip.. hahak.. tapi nie spacial skit... Liplipnyer pakai Pelita... And pelitanyer jugak tak yah la susah2 nk isi minyak tanah or diesel... Pakai lektrik... Haha... Ade la perbezaan skit. Huhu.. 12 bijik pelita semuanyer... Wahal umah tak seberape pun nk tarok pelita.. hehe...




Berseri seri la skit umah nampaknyer dengan kilauan cahaye lip2 dan pelita yg tak seberape tuh... hehehe.. Al maklum la... Jimat kos minyak! Tapi line umah den nie lombap je... Tak de keseronokan menyambut bulan Ramadhan and AidilFitri... Suram je.. Huh! Bosan gak.. Balik kg nie lagi meriah den raso yerk... Tak sabau2 lagi denga meriam nyer... Ahaks!




p/s: nantikan kemunculan meriam buluh kg Tui Bukit Kepong....

Sunday, September 6, 2009

Maksud Tangisan Seorang Wanita

Seorang anak laki-laki
kecil bertanya kepada ibunya "Mengapa
ibu menangis?"

"Kerana aku seorang
wanita", kata sang ibu kepadanya.

"Aku tidak mengerti",
kata anak itu.

Ibunya hanya memeluknya
dan berkata, "Dan kau tak akan pernah
mengerti"

Kemudian anak laki-laki
itu bertanya kepada ayahnya, "Mengapa
ibu suka menangis tanpa alasan?"

"Semua wanita menangis
tanpa alasan", hanya itu yang dapat
dikatakan oleh ayahnya.

Anak laki-laki kecil itu
pun lalu tumbuh menjadi seorang
laki-laki dewasa, tetap ingin tahu
mengapa wanita menangis.

Akhirnya ia menghubungi
Tuhan, dan ia bertanya, "Tuhan, mengapa
wanita begitu mudah menangis?"

Allah berfirman:

"Ketika Aku menciptakan
seorang wanita, ia diharuskan untuk
menjadi seorang yang istimewa. Aku
membuat bahunya cukup kuat untuk
menopang dunia; namun, harus cukup
lembut untuk memberikan kenyamanan "

"Aku memberikannya
kekuatan dari dalam untuk mampu
melahirkan anak dan menerima penolakan
yang seringkali datang dari anak-anaknya "

"Aku memberinya
kekerasan untuk membuatnya tetap tegar
ketika orang-orang lain menyerah, dan
mengasuh keluarganya dengan penderitaan
dan kelelahan tanpa mengeluh "

"Aku memberinya kepekaan
untuk mencintai anak-anaknya dalam
setiap keadaan, bahkan ketika anaknya
bersikap sangat menyakiti hatinya "

"Aku memberinya kekuatan
untuk mendukung suaminya dalam
kegagalannya dan melengkapi dengan
tulang rusuk suaminya untuk melindungi
hatinya "

"Aku memberinya
kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa
seorang suami yang baik takkan pernah
menyakiti isterinya, tetapi kadang
menguji kekuatannya dan ketetapan
hatinya untuk berada disisi suaminya
tanpa ragu"

"Dan akhirnya, Aku
memberinya air mata untuk dititiskan dan
ini adalah khusus miliknya untuk
digunakan bilapun ia perlukan."

"Kau tahu;¿kecantikan
seorang wanita bukanlah dari pakaian
yang dikenakannya, susuk yang ia
tampilkan, atau bagaimana ia menyisir
rambutnya."

"Kecantikan seorang
wanita harus dilihat dari matanya,
kerana itulah pintu hatinya.. Tempat
dimana cinta itu ada."

Kirimkan ini kepada
setiap wanita yang anda kenal hari ini
untuk memperingati Wanita. Jika Anda
lakukan, sesuatu yang baik akan terjadi.
Anda akan menambah harga diri wanita!

Kirimkan msg ini juga
kepada kaum lelaki, supaya mereka sedar
dan ingat akan kecantikan wanita mereka
yang azali.. bukan pada kecantikan
luaran semata-mata. Selamilah hati
wanita mu.. dan ingat lah...
Setiap Wanita itu Cantik.

Thursday, September 3, 2009

Voted The Best Email of the Year...

If you think you are unhappy, look at them!

Be THANKFUL what you have!!!!

If you think your salary is low, how about her?

If you think ........................

If you think you suffer in life, do you suffer as much as he does?

If you complain about your transport system, how about them?



PLEASE ,REPOST THIS TO EVERBODY!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...