..::Time Will Never Back::..

Friday, April 29, 2011

Piramid Melayu Tersembunyi Di Lautan Jepun

PIRAMID MELAYU TERSEMBUNYI DI LAUTAN JEPUN
Based on Japan's Mysterious Pyramids (Yonaguni)-History Channel
Writter : MistisFiles Editor/Photo : MacJay.Net
[Artikel ini telah diupdate pada 28/4/2011. Turut disertakan dengan beberapa informasi baru.]

Tak tau la nie fakta betul ke tak... Tp bile di bace2 macm betu sbb bendealah ni kuar kt History TV... Banyak gamba2 dan bukti yg boleh mensahihkan cite nie... ape2 pu masih dlm kajian...
Nk tau lebih lanjut klik di sini untuk mencarik dan memahami lebih lanjut....


..::Keris yg dijumpai di dasar lautan Jepun::..





..::Video yg memaparkan sebuah video dokumentari penemuan piramid misteri di Jepun yang mempunyai ciri-ciri Melayu::..

Ape pun ini kuasa Allah swt... Kite takde pade mase tuh... Yg mengagumkan lokasi itu telah tenggelam beribu2 tahun dahulu... Hanya Allah Maha Mengetahui...

p/s: Teruja sgt bile tgk video nie...


2 comments:

Orang Ipoh said...

Cerita bangsa Melayu tu tak dapat dipastikan kebenarannya (sumber asal tak dapat disahkan, goyah dan lemah rujukannya)... janganlah kita jadi Penglipur Lara yg menambah2kan cerita...

Ia tak penting. Siapa diri kita... kita lah yg mencorakkannya... orang Yahudi (atau genius or prodigy) takkan pandai dgn sendiri... setiap satu ada mekanisma yg membentuknya... keturunan belum menjamin kepandaian... tentu kalian pernah dengar tentang pempuan Yahudi apabila mengandung akan byk buat latihan matematik dan mendengar musik klasik...

Kalau ya pun nk menkaji bangsa Melayu, janganlah sampai tamadun org Jepun pun nak claim tamadun kita... MacJay.Net (sumber asal) tu TAK BETUL...
1) KERIS yg dijumpai zaman abad ke14-15 (1400-1600 masehi) sedangkn binaan tu 8000-10000 tahun dahulu... langsung takde kaitan... cuba baca di sini berkenaan KERIS http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2003/6/26/nation/drkeris...
2) Prof Jepun dan pengkaji barat masih berdebat sampai sekarang samada ia terjadi secara semulajadi atau buatan manusia... manakala MacJay.Net dah mendahului mengatakan Piramid Melayu... sebenarnya takde ciri Melayu pun... yg ada persamaan adalah dgn temple (kuil) berdekatan (juga ditunjuk di akhir video tersebut)... ni dr wikipedia...
http://en.wikipedia.org/wiki/Yonaguni_Monument
3) DNA map tak menunjukkan org Okinawa ada link dgn org melayu - samada Filipina, Borneo, Malaysia or Indonesia...
http://www.narayaku.or.jp/narayaku/image/dna_map.jpg

M.r.B.zaCk said...

Hoho.. Ye la Bro... thanks atas maklumat yer...

Ape2 pun kite nie same jenis dr yg asal (adam & hawa)xyah nk DNA2 dah..

Yezza!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...