..::Time Will Never Back::..

Monday, August 20, 2012

AidilFitri 1433H, Pahang


Di Pagi Syawal yang indah,
Di hiasi dengan Takbir yg bergema di langit,
Di sampingkan dengan umat2 Islam yang bertandang ke masjid,
Manis manisan setiap warna di harumkan....
Salam ampun dan maaf di lemparkan,


Lokasi: Felda Kota Gelanggi 4


Sesi Bermaaf Maafan dan pengagihan harta....
Wakaka~





..::Lepak duit abis::..







..::my Family::..

The Akie Family


Riang Ria Di Hari Raya



..::seronok mereka::..

Nah.. Beso kn family belah wife aku..?
Bak kate Aron Aziz leh kusut kepale tgk dlm umah tuh...
But the way, i'm happy sgt dr dok diam tak bersuare
time2 gini.. Wakaka~

Salam AidilFitri!!




p/s : sila jangan bergambo macam nie..
anda diperhatikan.. Wakaka~

Sunday, August 19, 2012

Persiapan di Akhir Ramadhan

Bermula la warga kota yg rase2 ade kampung tu balik kampung.
Hoh! ye la, Dok raye kt bandar pun kompom sunyi sepi...
Hehe..
Ape2 pun macm2 persiapan Syawal dibuat...
Lagi2 bile aku first time raye luar dari Johor.
Haha!~
Raye kt kampong org umah aku la tahun nie...
Tp xde la sedih sgt sbb aku nie no problem mane pun jadik...

Bako Lemang

Bab nie mmg aku tak penah lg... tgk org bako lemang ade la...
Hehe! Sini yg takde ketupat pandan, ngan dodol je la...
Laen2 ade... nk2 Kuah Lodeh di taja oleh Mak Anjang sbb laki beliau dari
Johor... Ade gak la aku merase lemak berkrim tuh..~ :D



..::yg nie dah siap::..

Kalau kt tv tu dah macam2 hilang jari la tangan la sbb main merun...
Tapi degil gak dak2 nie main sbb aku ngan Akie yg supplyer tersebut...
Khikhikhi!
Stakat main bunga api tu leh la...
Jgn lak sampai nk modified2 nk kasi kuat...
Tu yg meletop eksperimen tu...
So~ Hati2 la main bunga api tu yer...






..::nie gambo kt bukit kepong::..


p/s : kekadang bile tgk diorg main bunga api nie
seronok ingat time kecik2 dulu...
Bunga api dulu lame condition dia
dr skarang...
Hampeh


Tuesday, August 14, 2012

Salam AidilFitri 1433H


Masak udang dan gulai ketam,
Pembasuh mulut kuih keria,
Berbunyi mercun berdetum detam,
Riang gembira dihari raya.


Hari raya hari yang berkat,
Bermaaf-maafan sesama saudara,
Hai maknusia bulatkan tekad,
Perintah Allah laksanakan segera.




Raye Raye Raye!!!!
Hati2 Di Jalan Raye...
Jangan Main Mercun Berbahaya....

Sunday, August 12, 2012

Coral Wonderland

Hoh! Nie yg tak penah pi nie...
Kt mekale yer...
Sape2 lom tau atau mai sini pi kt Dataran Pahlawan...
Nnti tau la sbb ade signboard...




Tiket masuk untuk dewasa RM30
Kanak-kanak pulak RM20


Nnti bile masuk kt dalam banyak aquarium2 laut yg comel2
dan cantik2...
Dan ade tempat leh usik2 dan pegang2 hidupan laut yg tak bahaye la...
Jerung pun ade...


..::Jerung yg seram::..

..::apekah dalam balang nie..?::..





..::ade berape ekor ikan kt sini?::..

..::kawasan kolam jerung dan penyu::..

..::pelbagai jenis landak laut::..


..::si Patrik::..




Best gak jadik kanak2 semula...
Huhu.. Macm pi zoo zaman kecik2 dulu...
Oh ya!
Kalau nk tahu lebih lanjut ade link dia nie:
http://coralwonderland.com.my/

p/s : sesuai untuk rombongan sains hidupan

Umbai, Bazaar Cempaka

Minggu Ramadhan yg ke-4 nie my wife ajak la brbuke kt Melake...
Nk bawak tempat makan yg leh wat aku makan banyak2?
Wahaha..
Mmg standby je la perot nie nk menadah dengan pelbagai juadah!
Tp... apekn daya.. Booking dah penuh...
Maka beralih ke Umbai dengan rase2 ade tempat lagi ke tak...
Main hembus je pi, buatnye takde tempat, "masak" jugak kiteorg nie...
hehe~



Nampak nombor kt atas tuh..?
Ha.. Tu la nombor meje yg dpt dioder2 nnti kt Restoran Parameswara Ikan Bakar...
Alhamdulillah... Dpt gak la walau hujung2 tapak...
Malas nk pi survey2 lg.. Jam pun dah nk memanggil perot bekeroncong...
Ngaaahh... Siap sedia.. Wakaka~




..:: Jualan juadah berbuka::..




..::wajah my wife yg puas hati dpt makan seafood::..

Dah macam2 oder, semua spesis laut ade, ikan, ketam, udang, sotong,
buaye je takde... Haha!
Jom bace doa Berbuka...~



..::Santapan sudah sedia::..

Blogger malam ramai yang berjaga,
Hendak update blog kesayangannya,
Puasa Ramadan rukun yang ketiga,
Jangan kita lupa dan abaikannya.




..::Suasana petang di bulan Ramadhan::..

Bazaar Taman Cempaka, Melaka

PErgh...! Jangan cite la keadaan kt sini...
Awal Ramadhan je aku dah tgk penuh khemah menjual tu...
Raye sakan la org membeli belah kt sini...
Tiap2 malam penuh, dah la bukak 24 hour sepanjang Ramadhan nie..
Hoho!~
Maka aku pun teracun untuk mencube pi mai sini...
Alhamdulillah la sbb dpt parking cepat... tak jauh lak tuh dr Bazaar nie..

Sini macam2 la jual... Semua ade...
Kalau dah jalan2 penat n lapar leh singgah2 pi minum ke makan ke...


Boleh lak time nie terjumpe my Mak Long se-family
Hoho~ Diorg pun membeli belah gak pew..

video

p/s : penat wei merempuh org nie..
adei...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...