..::Time Will Never Back::..

Monday, November 5, 2012

Wet World Resort Air Panas Pedas

Hoh!
Moh time nie dah liat dah badan nie nk main cebur2 air..
Mane tak nye pagi2 planing ke sini semua tak mandi...
So... sebelum perjalanan hendaklah dilakukan semburan 
anti busuk dengan 
deodorant
ke sluruh badan yg sensitiviti dengan penyebaran bau hapak..
Wakaka~
Sesungguhnya perjalanan akan berjalan lancar dan 
mengatasi daripada tragedi kemalangan gara-gara pitam 
gare2 bau masing2 yg 
terperangkap dalam KERETA..
  
  So.. bermulakanlah perjalanan dengan selamat..
Jeng jejenggg...
Onion Head Emoticons 92
 Setiba disana, Water Park Resort tersebut pun belum bukak lagi...
Almaklum la pintu masuk dibenarkan jam 10pagi...
Masing2 mengelitik bagaikan kucing
garu badan di atas jalan raya..
Kunjungan juga tak sesuram kubang kerbau,
tak semeriah PASARAYA..
Namun kami sekeluarga yg memeriahkan
suasana ibaratkan  
keropok lekor
dicecah sos lada manis di kedai "Oh Fatimah"...
Semakin lame semakin ramai yg datang
untuk berendam dalam air di pagi ini
dengan sumbangan2 diberikan setiap org iaitu
PERFUME hasil sendirian berhad dengan pelbagai
jenama baik dari tempatan atau luar negeri membuatkan
masing2 tak tahan untuk mengabdikan diri
di dalam kolam tercinta...
 Seperti biase bila nak masuk akan dilalui kastam2 
memeriksa perihal yg dibawa kedalam...
Maka jika terdapat barangan seludup yg tak 
dibenarkan akan dirampas...
So sad~
Selepas diberi pelepasan, maka dengan hati yang riang aku menuju 
ke setiap tempat untuk menjadikan port bertandang bagi barang2 kami..
Maka pelbagai aksi yg di tonjolkan dari 
mak mak, abah abah budak serta abang abang dan
adik adik di dasar kolam tersebut bagi melahirkan rasa 
gumbira kerna sudah cukup
berase enak tak mandi pagi di pagi hari...
Wakaka!
 Tahu ape itu kolam air panas..? Tahu ape itu panas..?
Panas merupakan suatu yg panas...
Yang boleh menyakitkan setiap badan kite..
Panas atau dalam bahase Inggeris "HOT".
Air panas di sini mmg panas sepanas panasnya 
yg pabila mencelup kaki ke dalam
air kolam panas tersebut mengakibatkan anjakan 
paradikma yg membolehkn kite 
menjerit seketika. 
Namun, ramai yg suka air panas tersebut 
sebagai rawatan penyakit
bagi membunuh kuman2 serta sel2 yg berada di setiap badan kite.
Cukuplah aku hanya mencecah bahagian kaki aku je...
Itu pun dah panas bagai air dijerang kt dapur berbunyi 
keretapi menandakan air sudah masak.
 Onion Head Emoticons 9
Selepas berenang2 di dalam air akan rase penat...
Bila dah penat rase lapar..
Ini akibat kalori2 tersebut telah dibakar sekeras2nya setelah
leka berenang2 di dalam air..
Mau taknyer... Selagi air tak kering selagi tu aktiviti tersebut
brjalan dengan riang...
Bahaha!

Onion Head Emoticons 54
Restoran yang harga bertarafkan KFC dan Marrybrown...
tetapi lagi hampeh dari Marrybrown atau pun nasik lemak
Mak cik Semah yg lalu di tepi jalan
simpang ke kampung "Bongek".
Burger yg berharga 2 kali ganda tak setanding
dengan gerai Abang Bob yg hanya bermodalkan
payung berkaki satu dan pemandangan jalan raya
yg di sponser oleh JKR...
Aku ibaratkan terperangkap di dalam sangkar yg hanya
mempunyai pas 1 masuk dan 1 keluar shj..
Dengan rase merelakan diri kerna kelaparan aku dan isteriku
menghulur 2 keping kertas not merah dengan beberape jenis
snek untuk mengalas perut buat seketika...
Sambil tu aku berkumat kamit dengan rasa servis
mereka tak secantik dengan nilai not merah yg diberi..
Mungkin inilah yg dipedaskn...
Pedas suasana, atau...
"Pedas" hanya nama shj..

Selagi tak kecut, selagi tu tak naik...
Kata2 tu sudah lali aku dengar..
Kecut ke tak kecut ke masing2 tak peduli untuk kepuasan
aktiviti masing2..
Melainkan hujan melanda, ape pun tak jadik..
Air panas pun jadi suam2..
Alhamdulillah... Hujan turun jugak di seberang sempadan..

Tak puas rase berendam, maka kolam kanak2
menjadi mangsa kami sekeluarga..
Akibatnya org yg besar2 dan terlebih  
saiz kelihatan seperti kanak2..
Tak boleh dinafikan kerana
sudah lame tak merase seperti kanak2..
Tiada sigboard yg mengatakan hanya kanak2...
Jadi... Ape pun tak boleh..
Wahaha~
Setelah puas berjogging dan berenang berirama di dalam air..
Maka kembali ke markas masing-masing
 bagi mengistirehatkan badan yg
lenguh serta pedih dengan tamparan kolam2
yg berada di Pedas tu..
Onion Head Emoticons 130

p/s : Pls la buat taman tema dengan servis yg baek terutama
kantin makanan

Sunday, November 4, 2012

Orange's Day

Setelah menjamu selera beramai2 bersame seisi Keluarga,
maka keesokan harinya kami akan berendam beramai2...
Wehee~
Pakai baju semua Oren..
Ade gak wat fault sebab tertinggal dan tak dapat carik baju oren
yg susah nk wujud..
Nge~

SIAP SEDIA!!!
LESS GOOOO!!!
 Onion Head Emoticons 48

BBQ Di Rumah Pak Long

Mase untuk bermenriah bersame2 family...
Huhu~
Kali nie berkumpul di rumah Pak Long di Alor Gajah, Melaka...
Makan2 dari petang sampai malam.
Peh! Memang memenuhkan muatan la perut aku nie..
Hehe..
..Tuan Rumah::..
..::siap untuk di bakar::..
 Nak akhir2 bulan nie musim hujan...
Maka suasana pun sejuk la. Memang kena la dengan wat BBQ nie..
Masing2 lapar je la time sejuk2 nie...
Akibatnyer makanan2 dihidangkan dengan begitu meriah sekali..
Ngee~


..::Sosej dan daging burger Samurai!!!::..
Memang burger dan sosej tersebut sedap lagi2 tengah2 panas..
Baru Awesome!!!
Diiringi dengan karaoke dengan sumbangan sumbangan suara
dari sesumbang [ termasuk lah den... hehe!] maka hujan turun lagi lebat..
Wakaka!!
Just yg terbabit saudare2 je... Bukan org laen..
:)

..::sosej yg enak::..
..::satay oh satay::..



 Satay malam tu dekat 6 ratus batang jugak la...
Dengan Nasi goreng, Mee Sup, Kueh2,
Ais Krim made My Wife, dadih epal hijau dan lain lain..

Dan malam tersebut menyambut skali hari jadik 2 cousin 
aku yg dah terlepas brape hari..
Alah.. Janji sambut..
Ade 2 kek lg..
 Hehe~
Event nie sambil berkumpul sambil membuat majlis
berterima kasih kepada saudara2 yg telah 
membantu dalam majlis aku dengan wife aku..
Kalau takde sedare2 nie maka tak semeriah lah yg aku harapkan dalam majlis tersebut..
TQ for all..
:D

NIKON ICON
BABY FACE
Setelah kenyang kite tido~
Onion Head Emoticons 25
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...