..::Time Will Never Back::..

Thursday, March 7, 2013

Dhiya Masih Ada Jaundice Hari ke Empat

Mmg agak memilukan la sbb masih lg ade demam kuning pd Dhiya....
Semua satu family kt umah baru terase sekejap je dtg kt umah dah masuk balik 
dan kene tahan kt hospital...
Emm...
Bile tgk Dhiya kt bawah sinaran LAMPU BIRU nie mmg kesiang sungguh...
Teringat balik zaman aku dulu2 macm nie la...
Sabar ya anakku...
crying2 onion head

Kelihatan tenang je walaupun rase bahang ketika proses pemulihan nie..
Tak merengek2 la pulak...
tak tau la time papanye datang Dhiya mmg tak nangis...
Takpe.. Papa temankn kejap ya...
Petang nnti bawak mama skali ya...
..::bila mama sudah tiba::..
hell yes onion head


Wednesday, March 6, 2013

Hari ke Tiga Pendaftaran Nama.. Siapa Nama?

Hari ke-2 pun dah balik ke rumah petangnya...
Bawak baby skali...
Lame2 pun takleh buat pe kt hospital tu...
Maka bawak la balik ke rumah Taman Desa Jaya...
Huhu~
 victory onion head
Maka Hari nie hari yg ke-3 nk pi mendaftar name puteriku di Pejabat Pendaftaran kt 
Setia Tropika...
Tp puteriku seperti dijangkiti Demam Kuning/Jaundis...
So~ bawak semula ke hospital semula bersame mak dan my wife...
Maka dengan ditemani adek ipar yg setia menemani
pi mendaftar nama puteriku~
whistling onion head

Lepas daftar tau2 puteriku ditahan wad bayi...
alahai...
baru je dok umah atok sehari... dah kene masok wad balik..
Tp nk wat canner la kn...
Ikut bapak dia gak kene demam ghitu..
Huhu~
Xpe la... tabahkn je ya puteriku...
U are stronger girl!
wow1 onion head

p/s : nama nur dhiya alisyah bte muhd ruzaini bin zainuddin
bin mohd alie bin ahmad... lupe dah~ hahaa
wew onion head

Tuesday, March 5, 2013

Gelagat Hari ke Dua

Masuk hari ke-3...
Macam2 gelagat ankku nie...
Tp dah bukak mate dah..
Muke nk ala2 marah..
Bak kate macm 'angry bird'
Huhu..~
victory onion head
Comel la guane tuh...



Muka 'Angry Bird'


Puteri Papa dan Mama....
embarrassed3 onion head

Hari Pertama Permata Hati

20 Rabiulakhir 1434H

Alhamdulillah...
Syukur kepada Allah swt..
Selamatkn Isteriku dan anakku dengan baik...
Masing2 teruja dengan 
kehadiran keluarga baru dan keturunan level
'cucu' /'cicit' yang baru...
Amin...
embarrassed2 onion head

Tenang dan comel...
Huhu...
innocent onion head
..::Pak Anjang aka atok Anjang sekeluarga::..


Nama masih belum di cari...
Ape la ye~

confused onion head

Monday, March 4, 2013

NewBorn

3.3.2013
 Jam 2:30 pagi
Onion Head Emoticons 75

Selama hampir 9 jam Nor Fadhliatul Adilah Marzuki
bertarung menahan kesakitan dan bertarung nyawa seketika
untuk melahirkan cahaya mata pertama kami...

Ruang menunggu dipenuhi dengan bakal bergelar atok dan pakcik2
memerhati bilik no.1 bergelar 'delivery suite' dari 7 bilik....
  Ku memengang erat tangan isteriku dengan 
satu semangat untuk melepaskan insanku yg sudah kian lama
berada di dukungan perut ibunya...
Jam 9:37 pagi, satu kuasa tenaga yg diberi oleh Allah swt
memberi satu anugerah yg tidak terkira...
Di sambut dengan 'Mother Doctor', Pn.Nooraini Sya'ari...

..::My Baby::..

Ku laungkan Azan berkumandang di ikuti dengan
sedikit tangisan yg mengejutkan bahawa dia berada di alam dunia Allah swt...
..::bersama Dr.Nooraini Sya'ari::..
Ku siramkan suara Iqamah di telinganya untuk
memberitahunya bertapa tingginya kuasa Allah swt
dapat kita lihat dan rasa..

 Alhamdulillah... PadaMu aku bersyukur ya Allah...!!!
Pemberian ini amat bermakna
Onion Head Emoticons 62

p/s: Masuk bilik 1... keluar bilik 2... yg kat luar semua kompius. macam tak percaye dah keluar...
dalam2 kompius2 gembira sakan semua... Huhu

Saturday, March 2, 2013

Saat di Masukan Wad

Onion Head Emoticons 24
2 March 2012...
Due-date yg di anggar oleh doktor pakar
kelahiran cahaya mataku...
Dari pagi check nadi tanda2 kelahiran tp tiada tanda2 lagi...
Maka menuggu berjam2 dari pagi hingga ke malam hari..
Wad tidak dapat diduduki kerna hampir semua memenuhi ruang katil
di Hospital Pakar Puteri Johor (KPJ) ini...
Lewat petang baru diberi tempat wad setelah kepulangan
pesakit luar yg dah brape hari menginap sini..
Menunggu.....

Detik lewat malam....
Isteriku mengerang kesakitan...
tapi tanda2 masih tiada lg..
Ku pohon padaMu Ya Allah....
Selamatkanlah isteriku dan anakku..
Lindungilah mereka dari segala
kejahatan dan keburukan...
Amin ya rabbal alamin...
Onion Head Emoticons 17
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...