..::Time Will Never Back::..

Friday, April 29, 2011

Piramid Melayu Tersembunyi Di Lautan Jepun

PIRAMID MELAYU TERSEMBUNYI DI LAUTAN JEPUN
Based on Japan's Mysterious Pyramids (Yonaguni)-History Channel
Writter : MistisFiles Editor/Photo : MacJay.Net
[Artikel ini telah diupdate pada 28/4/2011. Turut disertakan dengan beberapa informasi baru.]

Tak tau la nie fakta betul ke tak... Tp bile di bace2 macm betu sbb bendealah ni kuar kt History TV... Banyak gamba2 dan bukti yg boleh mensahihkan cite nie... ape2 pu masih dlm kajian...
Nk tau lebih lanjut klik di sini untuk mencarik dan memahami lebih lanjut....


..::Keris yg dijumpai di dasar lautan Jepun::..





..::Video yg memaparkan sebuah video dokumentari penemuan piramid misteri di Jepun yang mempunyai ciri-ciri Melayu::..

Ape pun ini kuasa Allah swt... Kite takde pade mase tuh... Yg mengagumkan lokasi itu telah tenggelam beribu2 tahun dahulu... Hanya Allah Maha Mengetahui...

p/s: Teruja sgt bile tgk video nie...


Wednesday, April 27, 2011

Hangout MySelf

Ari minggu rase bosan lak... kuar sorang2 la nmpknyer... Huhu...
Bile dah kuar tu tenang la skit... Layan perasaan...
Tp da layan perasaan bwk skali member hobi (My D3000)..
Ngeee... Ambik la brape pica tuk masok collection kt Blogger nie...
:D
Lokasi di Danga Bay n Tasek Merdeka je....

Danga Bay









Tasek Merdeka





Tuesday, April 19, 2011

Taufik Dan Ain

29 Januari 2011

This picture for Taufik dan Ain sempenan
Hari Perkahwinan mereka...
Sorry for the late post this picture... Terlalu Busy..
Enjoy the picture...
:)







OUTDOOR





Editor & Snap : Zai /Zackamikaze
Camera : Nikon D3000
Lens : Nikkor 18-200 mm
Date & Time : 29 January 2011/5.35pm
Location : Batu Pahat, Johor Bahru, Johor

Tanjung Piai Park


 ..::Disini!!!::..

 
Bosan asyik dok bandar tgk bangunan2 ngan kete...
So pi kuar mencari ketenangan diri dengan menggunakan khidmat kete dan kamera untuk memastikan diri aku nie tak rase bosan... Huhu...
Tp naseb baek la ade cousin aku skali mase nie...
So...
Angkut la dia skali ke mane
yg aku nk tujui..
Hehe... :p

But this part aku nk pi terjah ke
Penhujung Selatan Tanah Besar Benua Asia..
Nk gak skali pi sane.. wahal bukn jauh pun dr umah aku.. Hehe..
Almaklum la... Tak slalu jalan...
Jom2...

Lokasi di Pontian Johor...
Jika dari JB kena lalu jalan Skudai atau Gelang Patah...
Ikut je signboard ke Pekan Nenas, seterusnya ke Tanjung Piai...
Kalau nk tau kt mane klik je mane2 gamba kt bawah...
;)

Tanah Besar Asia....
http://www.ucc.ie/en/AsianSchool/conference/Asia-map.gif




..::Walk alone to the southernmost tip of mainland Asia::..


..::take monyet lah!::..



..::Liverpool da::..


..::Jalan ke penghujung jeti.. Jauh tuh...::..




Di Tengah Laut Selat Melaka


..::Burung yg hidup di hutan Bakau::..

Penghujung Benua Asia!! YEha!!


Editor/ Capture : Zackamikaze / Deanzof Que
Camera : Nikon D3000
Lens : 18-200mm Nikkor / 60-300mm Tamron
Date & Time : 10.32am, 10 March 2011
Location : Tanjung Piai, Pontian, Johor



Sunday, April 17, 2011

Pertunangan CT MySarah

16 April 2011, Berlangsungnya pertunangan Kak Sarah dengan Rizal di perumahan Ibundanya di Pasir Gudang Johor... Semoga lekas2 membina Masjid ya!.. Huhu... Selamat dan InsyaAllah... Kami akan Doakan semoga Kak Sarah sekeluarga bahagia...Amin...

















p/s: Tirai kt blakang tu aku yg wat.. Cantek x..? hehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...