..::Time Will Never Back::..

Sunday, December 6, 2015

Sungai Layang

Sekian lama menyepi....
Datang dan pergi...
Bukan kehendak yang ku ingini...
Tapi masa yang perlu harungi...
Puas sudah ku meresapi....
Segala rintihan yang ku alami...
Sayup jauh didengari...
Apakan daya ia hakiki...
super onion head



p/s : lama menyepi.... x sempat nk update slalu...

Monday, November 9, 2015

Testing Merakit di Tanjung Buai

Fuh... Kelegaan..
Bukan kelegaan mende pun...
Salah satu kelegaan dapat menyettelkan trip nie yang dah berbulan2
untuk testing merakit di lokasi Tanjung Buai nie..
Akhirnya dapat jugak untuk pergi semalaman disana..
Hehehe..
Lokasi Tanjung Buai di area Kota Tinggi, dan agak jauh jugak jika tak ikot
Highway Desaru..
cool onion head


confused onion head
Tempat nie lalu dengan simpang ke Teluk Sengat... Boleh katakan kalau
tak jumpa Teluk Sengat maka mmg tak jumpa la Tanjung Buai...
Kalau ade jalan pun jalan laut la... Crossover dari Kongkong laut... jenuh gak kalau naik
bot nk menyeberangnye..
Setiba di simpang empat Teluk Sengat dan Tanjung buai, kalau nk carik umpan
hidup spt udang dan peraut boleh pegi Kompleks Penghulu Teluk Sengat
tak jauh dr simpang tuh... mmg nmpk pun.. rege pun molek.

crying1 onion head
 Perjalanan nk ke Tanjung buai agak jauh gak... Dia akan melintas Highway Desaru..
berbukit2... tapi jalan bertar la..
Boleh pulak sesat dan terlepas simpang.. Hujung2 tiba dekat jeti Jojo Rakit..
Simpang yg aku nk gi ni selepas pintu gerbang Tanjung Buai terus masuk simpang kanan...
Kemudian terus sampai jumpe rumah ade 2-3 buah tepi pantai
dan ada jeti yg agak panjang jugak la..
Rakit yg kitorg gi nie Rakit Mamat..
Maka nk carik Incik Mamat la..
Hehehe~

..::pintu gerbang tanjung buai::..
hehe onion head
 Lepas angkat2 barang, tunggu air pasang dulu sbb bot trsangkut sbb air belom cukup pasang..
tunggu la... tp tak lame sangat pun... 
Rakit Mamat nie ade banyak jugak... jenis kecik pun ade.. besar pun ade...
untuk ikan siakap je pun ade..
Yg penting rakit dia nie Private User... Jadik boleh booking untuk family n sedare2...
Macm aku ambik rakit besar.. naik 8 org..
Utk honeymoon takyah kot.. Jojo Rakit boleh la..
..::pemandangan dari jeti::..
meh onion head
Maka.. bermula ke destinasi ke rakit..
Ha.. yg beria2 tu adek ipar aku nie... Tengah SPM beb... leh plak dia gi mancing..
Alasan carik ilham..
Peh... Zaman aku gi pasar malam time exam je dah boleh kene perambat ngan kayu...
Lantak kau la... janji jgn cikgu cari aku ngan abang ko dah la..
sweetdrop onion head
Serius gembira budak nie bile dah tibe kt rakit...
Hahaa... Jamban dia best... Derek ke laut laburnye....
Hahaha! Harubiru....
..::dah macam cite titanik::..

Malam... dapat Jenahak,Duri,gelama kecik, tuka dan yg paling peyibok Buntal..
Hahaha!
uhuhuh onion head

Tenang dan damai... Itu yg dpt diungkap bile berjauhan dr luar bandar...
Takde bunyik motor... kerete... 
Yg tido aku tgk semua lena bebeno..
sleeping onion head


Pagi2 lepas subuh boleh tgk matahari terbit... Fuh.. Subhanallah.... Cantek..
biase la... Tengah laut tak brape tengah... Tapi nk berenang ke darat mmg jenuh ar..
Khikhikhi~
Tapi bila matahari memacak... TERBAKO BEB!!!!
hot2 onion head
Hahaa... Next time bawak payung atau
Gel Sunblock...

..::juara buntal::..
Okeh... Tahun depan mai lg..
InsyaAllah...
waiting onion head



Rakit Mamat Tanjung Buai
0197778712
pretty onion head

 Video Rakit Mamat Tanjung Buai

p/s : bulan november ikan kurang.. nk gi lepas musim tengkujuh...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...