..::Time Will Never Back::..

Sunday, March 29, 2009

Earth Hour in Batu Pahat

Batu Pahat Johor

28 Mac 2009, jam 8.00 malam bermulaLah detik-detik kegelapan pada seluruh Bumi ini selama satu Jam daripada cahaya yang terang di malam hari kepada kegelapan untuk prihatin kepada Bumi ini just selama sejam iaitu Earth Hour ... Semua keadaan menjadi malap malahan ada segelintir yang tak peduli tentang Program 60 Earth Hour nie.... Yang respek all roomate umah aku menjayekan program nie... Teros off dari suis utama rumah lagi..! hehe... Tabik ur All Geng!!!

..::suasana kegelapan Earth Hour::..



Lame juga la satu jam tu.... Alang-alang pasang la lilin... Dalam program nie just padam lampu elektrik je... bukan api-api... Hehe.. Dalam gelap-gelap macam2 aktiviti budak-budak kami progresskn... Nyanyi la, main gitar la,.. tak pun pasang lilin banyak-banyak... Abis sekotak lilin beli siang tadi... heee..
..::Aktiviti malam Earth Hour::..



Bumi yang tiada rimba, Seumpama hamba, Dia dicemar manusia, Yang jahil ketawa, Bumi yang tiada udara, Bagai tiada nyawa, Pasti hilang suatu hari, Tanpa disedari, Bumi tanpa lautan, Akan kehausan, Pasti lambat laun hilang, Duniaku yang malang, Dewasa ini kita saling merayakan, Kejayaan yang akhirnya membinasakan, Apalah gunanya kematangan fikiran, Bila dijiwa kita masih lagi muda dan mentah, Ku lihat hijau... Bumiku yang kian pudar, Siapa yang melihat, Di kala kita tersedar, Mungkinkah terlewat

Dalam rumah makin lame makin meriah pulak... macam-macam gaye budak-budak nie buat... Kalau boleh lame sikit pasal lama-lama satu jam tu macam terlalu cepat sangat.. Buat la 24 jam ke... tapi kepanasan la pulak semue.. Huhu... Macam-macam boleh terjadik gelap-gelap nie... Just be careful yea...



..::nie sahaje yang boleh buat::..





Plentong Johor

Gambar nie diambil daripada member aku, Mie semasa berada di Dorsett Hotel, Plentong Johor bersame-same rakan setugasnya... Dikatakan seluruh Johor melalui program Earth Hour yang dilancarkan 28hb Mac 2009 nie... Tidak terkecuali staff-staff juga menghadiri program yang dilangsungkan...


..::gelap gulita...::..

video
..::Bumiku Yang Hijau::..

p/s: Cintailah bumi kite... Tah sampai bile Bumi nie bertahan... Lame-lame runtuh gak Bumi nie.. Sebab tak dijage... Abis je Time Hour keluar pi makan... Ade la gak Umah-umah yang still gelap lagi... agaknyer terus tido kut... hehehe....



6 comments:

~Ap@i~ said...

hahahaha..

klakar2.. adoi, rindu plak time stdy..

adoyai...

pinkygurl said...

Amboi meriahnya earth hour...
kat umah pun jadi....
hahahaha....
seronok tul malam 2 kan...
lagi2 bersame kengkawan...
huhuhu....

M.r.B.zaCk said...

Hehehe...
Blajak le lagi Pai!


Hehe.. Umah ler jadik..
Memeriahkn keadaan..
Bersatu teguh!
:P

Pinkgurl x wat skali ke..?

syahir_jr said...

woit suke plak die main api...kang trbakar umah kang sape yg susa aq jugak...hahaha...

Geng Kenari said...

hahaha........
malam earthhour...
geng kitong tak sempat nak ambil gambar...seronok sgt...huhuhu...

M.r.B.zaCk said...

Syahir: HAha.. Tebakau dah umah..Lek ar... dak2 ati riang... Tempat ko wat x mende alah nie..? JB Golap..?

Geng KEnari:HEhe... TAu x pew.... HA.. Tgk2 je la nie...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...