..::Time Will Never Back::..

Sunday, March 15, 2009

Lawatan Ke German

13 March 2009, Jumaat. Lawatan ke German menaiki Flight Boeing 707 dengan beberape student lain di KLIA. Oelh kerana ketinggalan jadual Flight, maka terpaksalah meronda-ronda di Kuala Lumpur sahaja... Hehe... Saje je.. Sebenarnyer Lawatan di Institute German di Kuala Lumpur.. Uik! Lame tuh tak pi KL.. Bertahun jugak ler.. huhu.. Bergerak dari Batu Pahat jam 8 pagi.. Naik bas secara beramai-ramai,.. pulak tu pagi datang terlewat.. pasal dalam kepale ingat nak pi class.. Dah tak ingat nak pi Lawatan dah.. Nasib baik member ade call.. kalau tak,.. alamat tertinggal le jawabnye... hihik!


p/s: Enjin bas dah macam naik JCB... Tak leh tido... Pergh!!! Azab naik bas dari Batu Pahat ke KL.. Sekse oo.. Huhu.. Tapi nasib baik sampai gak saner..


GOETHE INSTITUT Malaysia


Destinasi pertama, tibe di Menara See Hoy Chan di 324, Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur.. Tempat lokasi bagi lawatan ke GOETHE INSTITUT Malaysia. Tingkat ke-3. Bangunan still masih baru lagi... Firstly bile masuk je ade la penyambut tetamu dekat pintu depan.... Dedar gak jantung bile nak masuk, maner le tau tibe-tibe semue staff situ cakap German kat kitorang... huhu... tapi nasib baik la Pn. Zakriah cover... Kalau tak, tak tau le nak cakap pe kat diorang... Dalam program nie just dok dengar taklimat je la.. Pasal pengajian di German, kalau kalau nak blaja kat sane nanti. Taklimat pula dari German... Hehe.. First time tengok orang German depan depan mate..






Lepas taklimat je merayau-rayau kat dalam institute tuh.. bukan besar sangat pun.. kecit je.. Just satu cawangan.. tapi okeh la... cantik and smart la gak.. tapi Duit nak masuk situ pun cantik gak.. Heee... walau apa pun saper-saper dapat masuk sini memang best la dok kat German je...



German Malaysia Institute ( GMi )
Sesi petang pergi ke destinasi ke-2... Kat Bangi, Kuala Lumpur... Dekat-dekat dengan UKM dengan KTM Bangi jugak la.. Kawasan pendalaman jauh dari luar bandar.. Institute nie macam sebuah bandar kecil yang diduduki staff and student GMi sahaje. Rekabentuk bangunan style gak.. Masih baru jugak dan dalam proses memajukan kawasan kat sini.. Datang-datang dengar taklimat, lepas tu pi jalan-jalan melawat tempat-tempat class GMi nie.. Jadik jakon sikit la....
Al maklum la, ziarah tempat orang...

..::struktur bangunan yang strategik::..



Institut nie tajaan besar dari MARA... Banyak lebih pada skill dan teknik dalam kerja-kerja kejuruteraan, macam dulu-dulu la... Layanan dari staff GMi pade group UTHM memuaskan la... Pasal nie first-time UTHM buat lawatan kat situ... Juadah makanan pun best sampai nak termuntah nak makan pasal banyak sangat... Huhu.. To all student and Staff GMi.... Thanks to all everything... kaLau de mase... Mai ler UTHM pulak Yer....!!..



..::mai posing::..

p/s: Balik dalam jam 6.00pm. Tibe di Batu Pahat jam 10.45 pm.. sampai je kemas-kemas dan terus balik JB... Haha...

3 comments:

d i l l a said...

hahha tajuk entry ni lawatan ke german. tapi kl je.huhu

linz&co said...

egegeg
hengat g german td
baru nak ekot meh

hu

M.r.B.zaCk said...

Haha.
Sajek2 jew..

Huhu..
Tapi german la gak..
Made in malaYsia..
Ngee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...