..::Time Will Never Back::..

Monday, September 7, 2009

Seharian di Bulan Ramadhan

JOm Main Pelita.. Heheh


..::Kegawatan memasang liplip Pelita::..
Pejam Celik puase macm kejap je... Tup tup nnti dah raye... hehe.. Tapi dalam bulan Ramadhan tahun nie kena lak bulan Ogos tahun Merdeka... Maka tak merdeka la masing2 kt luar tu... Kalau nk raye macam2 la buat, kekadang cat umah, wat kueh raye, jahit baju... tapi semua tak masok list dlm my Family... Nk mengecat umah masih lawo lagi... Baju raye pakai Tahun lepas punyer... Kueh raye pulak wat kueh Tunjuk je.. Huhu.. Yg berubah seri skit lampu liplip.. hahak.. tapi nie spacial skit... Liplipnyer pakai Pelita... And pelitanyer jugak tak yah la susah2 nk isi minyak tanah or diesel... Pakai lektrik... Haha... Ade la perbezaan skit. Huhu.. 12 bijik pelita semuanyer... Wahal umah tak seberape pun nk tarok pelita.. hehe...




Berseri seri la skit umah nampaknyer dengan kilauan cahaye lip2 dan pelita yg tak seberape tuh... hehehe.. Al maklum la... Jimat kos minyak! Tapi line umah den nie lombap je... Tak de keseronokan menyambut bulan Ramadhan and AidilFitri... Suram je.. Huh! Bosan gak.. Balik kg nie lagi meriah den raso yerk... Tak sabau2 lagi denga meriam nyer... Ahaks!




p/s: nantikan kemunculan meriam buluh kg Tui Bukit Kepong....

2 comments:

asna cute said...

fuhyoooo!
semangat raya tull!!

dlm gmbr nmpk mnarik gilos pelita elektrik nie.. beli kan mne?

nk kirim 1 boley? hehhee =))

M.r.B.zaCk said...

Huhu..
Semangat skitjerk la..

Huhu.. Thanks..
Lektrik je..
Bukn api...

Nk kew..?
Kt kedai dekt2 sane kn ade..
hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...