..::Time Will Never Back::..

Friday, December 6, 2013

Sungai Lembing

Ekspidisi secara mengejut selepas mendapatkan jaring...
Kononnya nk menjaring kt tempat2 biase je...
Last terus ke Sungai Lembing sebab alang2 dah bawak 4x4 nie tejah je la...
Tapi dalam masa ke sana boleh la nmpk empangan Kobat air sungai Kuantan terbuka bagi membiarkan
kuantiti arus air yang dah berlebihan...
Em... Deras gak sungainya... Patut la perumahan dan perkampungan Sg. Isap tenggelam
sbb benteng kt sane pecah takleh nk tampung air yg terlalu banyak secara mendadak..
Huyooo~
 bsod onion head
..::empangan kobat yang menahan air sungai kuantan dari air masin::..
Sepanjang perjalanan ke Sg Lembing nie mmg nmpk kiri kanan penuh dah air...
Time nie mmg hujan je la sepanjang perjalanan... Tak jangka pulak on the way ke sini hujan dah...
Huhu..
 cruch onion head
Paling seram tgk sungai dah nk melimpah kt jabatan2 yg kene lalu nie..
Ade satu tempat mmg air lalu deras.. Dalam la jugak...
Kalau ngan kereta biase hanyut je nie..

video

Jalan mmg banyak tutup.. ade yg tanah runtuh... ade yg jambatan runtuh...
Nasib baik la ade altenatif jalan lain... 
hehe onion head
Sampai jugak akhirnya..
Makin dah nk sampai makin lebat pulak hujan..
huhu..
Maka dalam sejuk2 nie makan la kejap kt pekan sg lembing nie..
Lapar tuh time2 hujan tak berhenti je nie...
Hehe~
freezing onion head

Pekan Sungai Lembing


Sungai Kenau


Plan tak jadik sbb air sungai semakin naik...
Sebelum laluan nk balik tertutup baik gerak... Kang tak pasal2 jadik mangsa banjir
kt sungai lembing nie... Hahaha


Mase on the way balik nmpk la sungai kenau dengan sungai kuantan bertembung...
Uih... nmpk macm nk banjir lg... Deras sungguh air sungai tuh...
 oh onion head
Takde bawak ikan balik...
Buahahhhaahah
lol2 onion head

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...