..::Time Will Never Back::..

Friday, August 14, 2009

Name Dan Gelaran

Setiap seorang ade name tersendiri yg diberikan dan setiap name jua ade maksud tertentu... Dalam agama Islam setiap nama baik seseorang itu adalah satu kepujian... Terdapat pelbagai name yg ade sehingga terciptanya Buku Name2 Islam untuk kaum Lelaki dan kaum Perempuan... Oleh sedemikian hendaklah seseorg itu menjage keperibadian diri sebagaimana namanya diberi...

Name Aku.....
Muhd Ruzaini.... maksud: Ketenteraman / Peace...
*Cinte Pada keamanan


Ade juga name samaran dipanggil dan mempunyai sejarah tertentu kenape name beliau dipanggil begitu... Kekadang pakcik kedai kopi pon pening dengan masalah sedemikian.. Huhu... Tapi sure setiap org ade satu gelaran sekurang2... ade gak yg lebih dari sepuloh... Camtu artis pon kalah... Wahaha...


Gelaran Aku.....


Aien
*Gelaran name senang mase kecit2 dulu... Name nie ade kesenian gak sebab kalau korang pandai cari dr "RUZAINI" bile dipotong2 dpt la name "RUZ'AIN'I"... Name tu melekat sampai ke skolah rendah.. tapi skunk dah brape org je panggil sebab dah beso... Haha!

.......
Along
*Nie pabile dpt seorg adeq... Ditabalkn la jadik Along... Bukn AH Long ea! So ade rase bangge la gak.. Huwahuwahuwa! Sampai skunk gelaran tu melekat kt family je...

..::Macho::..
Mat
*Nie macam gampang time skolah dulu... Tau la mate aku cantek (sepet) macm cine.. Diorg takde rase cemburu la tuh... sampai skolah menengah From 4 je.. Pastuh blah brhijrah ke Teknik... Haha.. Aman skit.. Skunk brape org je yg rase nk pelempang panggil camtuh.. Branie la...

..::Burr!!::..
Maat
*Ha... Nie laen skit.. Sebutan MA-At.. Nie kene mase kt kolej dulu le... Yg meletakkn name nie si JieBbam (Ali janggut kambing). Only my Fwen collage person je panggil gitu... JAge KO ALi!!!!

..::nk marah::..
Zai
*Name asas atau short dr name asal... Nie biase kalau mule2 kenal time mane2 je la... Krusus, motivasi... Macm2 la.."Skema la nie..."

..::Winkwink::..
Zack
*Nie Just budak2 SIC (SAGAISWARACLUB) je... Kenal dalam dunie permotoran.. Majoriti dak2 krete SIC Malaysia la kenal...

..::bongkak::..
PokCik
*Haa.... nie dr dak2 Class Medical UTHM... Ades.. Gare2 Biedah(Bie) la nie... Sampai melekat kt baju memo.. Peh... Lantak la korg la!

..::Grrrr::..

Blade
*Nie dr dak kampong aku... Punce sebab dulu aku mase jadik mat moto aku pakai baju jaket kulit "suria baje hitam"... Dah la macm aku nie pemburu Pontianak.. Ades... Sampai skunk la bile balik kg je Blade... Balik kg je Blade.. Pancung sorg2 kang.. Wahahha!

..::ade ganas tak::..


Tu saje utk arinie.... Da.....


p/s: NAme ganas stakat nie Blade la jawabnyer... Korg ade ke banyak camnie..? hahak!


4 comments:

imz jentayu said...

hehe...bnyk gler nama..yg paling awk ske ape

M.r.B.zaCk said...

Huhu.. Tau xpe...
Yg paling Suke...
Zai je... huhu..
Simple kn..?
NGe...

Jentayu ade Gak ke name2 sedemikian..?
hehe..

asz hana said...

byk noh...

M.r.B.zaCk said...

Ha'ah le Hana..
TU je yg ade..
hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...